Hangversenyközpont - Szentes | Olasz Sándor & Sebők Tamás írásai

Zene-Világ-Zene

Zenei találkozások a Hangversenyközpontban

2020. október 24. - Hangversenyközpont

15585-1_20200909091645.jpg

Novemberben valóságos koncertdömpinggel várja közönségét a szentesi Hangversenyközpont, a színes zenei felhozatal a Jazz+Az és a Cotton Club Singers soraiban országos hírnevet szerző énekesnő, Kozma Orsi: Találkozások című koncertjével startol november 6-án, pénteken 19 órától.

Az énekesnő életét gyermekkorától meghatározta a zene, ahogy egy interjúban elmondta, nagymamája és édesanyja zenerajongásának köszönhetően egészen fiatalon műfajok színes skálájával ismerkedett meg. Általános iskolásként már a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, a gimnázium elvégzése után színészi pályára lépett, az Operettszínház mellett Egerben és Székesfehérváron is színpadra állt. Első zenekarának megalapítása után a Kimnowak tagja lett, majd a nagy áttörést és az országos ismertséget már a Geszti Péter vezette Jazz+Az hozta meg számára.

A többszörös arany- és platinalemezes formációval 20 év után, januárban újra elkápráztatta a Papp László Budapest Sportaréna közönségét. Az énekesnőt a 2000-es évek elején a Cotton Club Singersben láthattuk, de tudatosan készült szólókarrierjére, 2005-ben Egy szó címmel megjelent első lemeze, Szakos Krisztián dalszerzői munkájával. Második albumán a hazai könnyűzenei szakma legkiválóbb előadói is szerepeltek, hallhatjuk rajta a teljesség igénye nélkül Presser Gábort, Novák Pétert, Keresztes Ildikót vagy Dés Lászlót.

Találkozások című előadásában zenekarával eddigi pályafutásának legkedvesebb dalait viszi színparda, karrierjének legfontosabb állomásait és kedvenc előadói felidézve. Az énekesnőt Cseke Gábor (zongora), Hárs Viktor (basszusgitár), Fehér Géza (gitár) és Pusztai Csaba (dobok) kísérik.

 

(A koncert Facebook eseményéhez katt a plakátra!)

03_kozma2020.jpg

süti beállítások módosítása